ΑΙΟΛΟΣ - Ε ΚΑΠΕΤΑΝ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

Facebook Share Twitter Share

ΑΙΟΛΟΣ - Ε ΚΑΠΕΤΑΝ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 3 ΑΣΤΕΡΩΝ, ΔΙΚΛΙΝΑ - ΤΡΙΚΛΙΝΑ - ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ, ΠΙΣΙΝΑ, ΠΡΩΪΝΟ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Tο ΑΙΟΛΟΣ βρίσκεται στο χωριό Μαίνητες, 4km από τη Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού, και 30km από το λιμάνι του Γαυρίου. Με πλοίο από το λιμάνι της Ραφήνας η Άνδρος βρίσκεται μόλις δύο ώρες μακριά. Το συγκρότημα αποτελείτε απο 17 δωματία, χτισμένο αμφιθεατρικά στην καταπράσινη πλαγιά των Μαινήτων, με θέα την χερσόνησο της Χώρας και το πανέμορφο Αιγαίο.
Η  πανέμορφη Χώρα με τα γραφικά σοκάκια και τα αρχοντικά νεοκλασικά της, είναι λίκνο πολιτισμού με τις μόνιμες εκθέσεις στο αρχαιολογικό, το ναυτικό και το μουσείο μοντέρνας τέχνης και με εκθέσεις διασήμων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών κάθε καλοκαίρι στο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ίδρυμα Κυδωνιέως και την Καϊρειο Βιβλιοθήκη.
 
Οι  Μαίνητες είναι ένα καταπράσινο χωριό με πολλά νερά και ξακουστές πηγές με λιονταρίσια κεφάλια. Πιστεύεται ότι στην αρχαιότητα στις πηγές κατοικούσαν οι Μαινάδες, οι ακόλουθοι του θεού Διονύσου. Το χωριό βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής και για τον λόγο αυτό αποτελεί κόμβο πολλών σηματοδοτημένων μονοπατιών, που προσφέρονται για πεζοπορία προς την μονή Παναχράντου, Λάμυρα, Χώρα, Πιτροφό, Παλαιόπολη.

Κατηγορία: Διαμονή / Ξενοδοχεία