PLASTIMODELLISMO - ΕΙΔΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Facebook Share Twitter Share

PLASTIMODELLISMO - ΕΙΔΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΕΙΔΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ, ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ, ΜΟΝΤΕΛΑ, ΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ, ΜΟΝΤΕΛΑ ΥΠΟ ΚΛΙΜΑΚΑ, ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

 

Η ιστορία του PLASTIMODELLISMO ξεκίνησε το 1979 σε ένα παλιό πατρικό βιβλιοχαρτοπωλείο στο Νέο Κόσμο (περιοχή Φιξ), το οποίο λειτουργούσε εκεί από το 1937. Στο βιβλιοπωλείο αυτό ήδη από αρκετά χρόνια πωλούντο συναρμολογούμενα μοντέλα και εκτίθεντο στις βιτρίνες του οι δημιουργίες των καλύτερων μοντελιστών της περιοχής.

Το 1981 δημιουργείται νέος χώρος σε διπλανό κατάστημα, ανεξάρτητα πλέον από βιβλία και χαρτικά και αναρτάται στην πρόσοψη για πρώτη φορά η επιγραφή PLASTIMODELLISMO. Η ίδια ονομασία υπάρχει έως σήμερα.

Τον Φεβρουάριο του 1982 στον αριθμό 185 της οδού Ιπποκράτους άνοιξε το δεύτερο κατάστημα PLASTIMODELLISMO, βάζοντας τα θεμέλια του πρώτου «μοντελόδρομου» - και του μοναδικού μέχρι σήμερα - ακόμα και σε παγκόσμια κλίμακα, με μέσο όρο δέκα καταστημάτων που διαθέτουν παρεμφερή είδη μοντελισμού.

Η αρκετά μεγάλη απόσταση από το κέντρο και η ανηφορική διαδρομή ταλαιπωρούσε με κουραστική πεζοπορία τους πελάτες του. Τότε άνοιξαν και άλλα μοντελιστικά καταστήματα, χαμηλότερα και πλησιέστερα στο κέντρο. Δημιουργήθηκαν λοιπόν οι κατάλληλες συνθήκες για τον περίφημο «μοντελόδρομο» περί τα τέλη της δεκαετίας του ΄80.

Το PLASTIMODELLISMO εξακολουθούσε να λειτουργεί στον αριθμό 185 της οδού Ιπποκράτους (παρά τον έντονο ανταγωνισμό και την μεγάλη σε μήκος ανηφόρα) έως το 1998, όταν βρέθηκε άλλος κατάλληλος χώρος, χαμηλά, στον αριθμό 47. Εκεί τελείωσε ο κόπος των ταλαιπωρημένων πελατών. Το 2003 μεταφέρθηκε εκ νέου στον αριθμό 59 και εκεί λειτουργεί μέχρι σήμερα, αποτελώντας το πιο γνωστό και φιλικό «στέκι των μοντελιστών»…

Από το 1981 ήταν φανερό ότι οι τότε υπάρχοντες προμηθευτές και εισαγωγείς χονδρικής ήταν αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες του μικρού καταστήματος του Νέου Κόσμου με τα απαραίτητα και βασικά υλικά και εργαλεία. Ήταν ανάγκη να γίνει εισαγωγή των κυριοτέρων αναλώσιμων ειδών από το εξωτερικό.

Έτσι στις αρχές του 1982 έγινε η πρώτη εισαγωγή χρωμάτων και υλικών από τη HUMBROL (με…δάνειο Εθνικής Τραπέζης).

Ακολούθησαν εργαλεία, αερογράφοι και πινέλα. Ήρθαν οι αερογράφοι OLYMPOS στην Ελλάδα. Το 1986 έγινε η πρώτη εισαγωγή σε συναρμολογούμενα κιτ AIRFIX. Ακολούθησαν HELLER, LS , ARII, IMAI, AOSHIMA, FUJIMI και ARTESANIA LATINA.

Μπαίνοντας στον 21ο αιώνα εισήχθησαν κιτ των εταιριών ACADEMY, DRAGON, ZVEZDA,TRUMPETER, AMATI και αερογράφοι IWATA.

Οι ίδιοι πελάτες που αρχικά στήριξαν τις πρώτες προσπάθειες συνέχισαν να μας στηρίζουν, όχι μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως μας έδιναν τις πολύτιμες συμβουλές τους, καθώς και ιδέες, λύσεις, προτάσεις που εμείς ποτέ δεν είχαμε σκεφθεί. Σ΄ αυτούς οφείλεται η μακροχρόνια και επιτυχημένη πορεία μας. Η παρουσία και μόνο των χιλιάδων παλαιών πελατών μας δίνει κουράγιο, σιγουριά και αισιοδοξία για το μέλλον.

Στόχος μας, σήμερα και στο μέλλον, όπως και τότε σε εκείνο το μικρό συνοικιακό κατάστημα πρίν πολλά χρόνια, είναι να συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους μοντελιστές την καλύτερη σχέση τιμής και ποιότητας, βλέποντας πάντα το χαμόγελο της ικανοποίησης στα πρόσωπά τους…

Κατηγορία: Παιχνίδια / Μοντελισμός