ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Facebook Share Twitter Share

ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ , ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΑΡΟΥΣ - ΔΙΑΒΗΤΗΣ - ΥΠΕΡΤΑΣΗ - ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ 

 

Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν αμέτρητες δίαιτες για την απώλεια βάρους, οι οποίες όλες υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα. Όμως ΘΑΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Το αδυνάτισμα θέλει χρόνο, υπομονή, επιμονή, οργάνωση και μόνο με την θέληση και την πειθαρχία του ενδιαφερόμενου θα επιτύχουμε το σωστό αποτέλεσμα.
Αρχικά για να ξεκινήσει κάποιος πρόγραμμα απώλειας βάρους θα πρέπει να είναι έτοιμος για δίαιτα , διότι όταν δεν είναι πραγματικά έτοιμος το πιθανότερο είναι· η προσπάθεια να είναι αποτυχημένη και είτε να σταματήσει το πρόγραμμα χωρίς να το έχει ολοκληρώσει είτε να επανακτήσει το χαμένο βάρος.
Επίσης διάφορες στρεσογόνες καταστάσεις που μπορεί να βιώνουμε όπως προβλήματα στην εργασία μας, στο γάμο μας, στην σχέση μας ή κάποια αρρώστια στην οικογένεια δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα γιατί σίγουρα δεν θα έχει επιτυχία. Είναι σημαντικό να αξιολογήσουμε τον εαυτό μας αν είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσουμε μια δίαιτα.
Όταν ξεκινάμε ένα πρόγραμμα, στόχος μας δεν είναι μόνο η απώλεια του βάρους αλλά και συντήρηση του. Για να συντηρήσει όμως κάποιος τα κιλά του θα πρέπει να μάθει να τρέφεται σωστά, να αποκτήσει διατροφική συνείδηση και συμπεριφορά. Καμιά δίαιτα και κανένας Διαιτολόγος δεν υπόσχεται μονιμοποίηση του βάρους, αν ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής που θα του γίνει τρόπος ζωής.
Το υγιεινό μοντέλο διατροφής είναι βασισμένο στο μοντέλο της Μεσογειακής διατροφής και διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής του ενδιαφερόμενου και να ακολουθείται από το τρίπτυχο της επιτυχίας Ποικιλία-Μέτρο-Ισορροπία δηλαδή να τρώμε τα πάντα, με μέτρο και στην σωστή ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμό μας.
Ο Ιπποκράτης συνήθιζε να λέει πως “Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου” πιστεύοντας πως η διατροφή μας είναι θεμέλιος λίθος για την υγεία μας. Με λίγα λόγια τρώμε σωστά χωρίς στερήσεις αλλά και χωρίς καταχρήσεις και θα είμαστε υγιείς και ευτυχείς.

Κατηγορία: Υγεία / Διαιτολόγοι-Συμπληρώματα Διατροφής